CHI-4-LIFE acupunctuur massage voeding

Gorinchem

 

Intakegesprek en acupunctuurconsult 

Er vindt altijd een intakegesprek plaats alvorens er tot acupunctuur wordt overgegaan. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten. Er zullen verschillende vragen worden gesteld over de meest uiteenlopende aspecten betreffende uw gezondheid ( bijv. over uw slaapgedrag, stoelgang, menstruatie etc.). Er wordt naar de tong gekeken en de pols wordt gevoeld. Acupunctuurpunten kunnen worden afgetast. Op basis van deze gegevens zal er aansluitend een consult plaatsvinden. De vervolgconsulten zullen ook altijd starten met een kort vraaggesprek, het voelen van de pols en het kijken naar de tong. Hierdoor kan elke behandeling aangepast worden aan uw gesteldheid op dat moment.   

De acupunctuurnaaldjes waarmee wordt geprikt zijn zeer dun en worden over het algemeen niet als vervelend ervaren. De naaldjes blijven gemiddeld tussen de 15 tot 30 minuten zitten. Afhankelijk van de klacht kan de behandeling worden gecombineerd met massagetechnieken, guasha, cuppen of moxa. Er is dus geen standaardbehandeling voor één bepaalde klacht.

Er geldt in de praktijk een hygiëneprotocol en er wordt uitsluitend gebruikt gemaakt van steriele wegwerpnaalden, dus voor éénmalig gebruik