CHI-4-LIFE acupunctuur massage voeding

Gorinchem

Orthomoleculair voeding- en suppletie advies

 

Gezondheid is ons belangrijkste bezit. Om de gezondheid en alle lichaamsfuncties in stand te houden en te  optimaliseren is goede voeding één van de belangrijkste speerpunten. 

Als orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur kan ik helpen bij het herstellen van verstoorde evenwichten in de werkingsmechanismen en organen van het lichaam. Hierbij zal optimaal gebruik worden gemaakt van het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Verreweg de meeste chronische aandoeningen zijn voeding-gerelateerd. Denk hierbij onder andere aan: 

darmklachten, overgewicht, stress, burn-out, voedselintoleranties, detoxificatie, insulineresistentie, metabool syndroom, diabetes type 2, hart- en vaatproblemen, huidproblemen, vermoeidheid, klachten door medicijn-gebruik, hormoonklachten en klachten rondom het bewegingsapparaat. Voornoemde aandoeningen kunnen werkelijk een aanslag zijn op het lichaam waardoor enorme grote hoeveelheden specifieke macro- en micronutriënten kunnen worden verbruikt en waardoor dus ernstige langdurige tekorten kunnen ontstaan met alle gevolgen vandien.

Door verbanden te leggen tussen uw klachten en de lichaamssystemen welke ontregeld zijn, ben ik in staat om u orthomoleculaire adviezen te geven en middels een interventietraject te begeleiden om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren om zo bepaalde ziekteprocessen te herstellen en/of te voorkomen. Hierbij kunnen relatief snel resultaten worden geboekt. U zult tevens goed inzicht krijgen in uw levensstijl en voeding.

Om juiste verbanden te kunnen leggen tussen uw klachten en uw lichaamssystemen, zal van u een uitgebreide anamnese worden afgenomen welke kan worden aangevuld middels enkele testen, metingen en onderzoeken. 

In nagenoeg alle gevallen is het aanpassen van uw voedingspatroon de basis welke kan worden aangevuld met algemene suppletie danwel met specifieke suppletie gedurende een bepaalde periode. In dit traject zal ik u begeleiden tot herstel van het evenwicht waarbij ik u regelmatig zal monitoren en waarbij mogelijk aanpassingen nodig kunnen zijn.